حالت Dual Channelرم چیست؟

اگر به اسلت حافظه رم بر روی مادربرد دقت کنید ، شیارهای کنار هم قرار گرفته در دو رنگ هستند . البته در بعضی از مادربردها نه تمام مدل ها . شیارهای رنگی بدون دلیل بر روی برد طراحی نشده اند و مفهوم خاصی دارند که در ادامه کاربرد آن را توضیح میدهم . معمولا مادربردهایی که دارای 4 شیار هستند به Dual Channel در بین کاربران معروف شده اند ، البته Dual Channel جزو مشخصات و یک قابلیت به حساب می آید .منظور از حالت دو کاناله یا Dual Channel این است که دو رم از یک نوع و با سرعت باس برابر به موازات هم فعالیت کنند و در نتیجه عملکرد نسبت به حالت معمولی افزایش یابد.

1 بهتر است رم را در حالت Dual Channel برروی کامپیوتر نصب کنیم

فعالیت به صورت موازی به این معنی است که کنترلر حافظه قادر به استفاده از 2 کانال 64 بیتی برای تبادل داده با 2 رم باشد. مفهوم دیگری که غالباً با اصطلاح دوآل چنل اشتباه گرفته می‌شود، رم‌های DDR است. DDR یا Double Date Rate به این معنی است که کنترلر حافظه در یک سیکل کلاک رم، 2 بار به آن دسترسی دارد. اما در حالت 2 کاناله، هر تعداد دسترسی که وجود داشته باشد، با پهنای باس و در نتیجه پهنای باند 2 برابر است.

بهتر است در حالت دو کاناله دو رم با یک مشخصات و زمان تاخیر در اسلت ها قرار بگیرد تا راندمان بهتری داشته باشد . مثلا دو رم 4 گیگابایت با فرکانس 1600 مگاهرتز عملکرد بهتری نسبت به دو رم با فرکانس های 1333 و 1600 دارد . نکته‌ی دیگر این است که اگر دو رم سرعت باس یکسان نداشته باشند، در حالت دو کاناله هر دو با پایین‌ترین سرعت باس کار می‌کنند. به عبارت دیگر در مثال ذکر شده، سرعت حالت دو کاناله 1333 مگاهرتز است.حتما رم هایی که می خواهید در حالت Dual Channel از آنها استفاده کنید باید از یک برند ، یک ظرفیت ، فرکانس برابر و زمان تاخیر یکسان باشند تا بهترین عملکرد را در بازدهی داشته باشند .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *